Főpapi istentisztelet és papszentelés a miskolci Szentháromság templomban

November 28-án, vasárnap főpásztorunk a miskolci Szentháromság templomban tartott főpapi szent liturgiát. A főpásztorral együtt szolgált: Krank József, a templom parochusa, Sipos Barnabás, debreceni parochus, Bulah Szvjatoszlav pap, egyházmegyei titkár, Szegedi Szabolcs István, diakónus. Márk metropolita a szent liturgia keretében szentelte pappá Dadányi Miklós protodiakónust.

A istentisztelet magyar nyelven folyt, de a főpappal együtt imádkozott számos hazai nemzetiség tagja az ország minden részéből. Az új pap felszentelése mind a hívők, mind a papság részére nagy örömet jelentett. Dadányi Miklós protodiakónus sok esztendeje szolgált már az egyházmegyében, körülvette a hívők szeretete, és lelki szempontból is tekintélynek számított a hazai hívők körében. Ezenkívül a Nagyboldogasszony székesegyház egykori alapítóinak is leszármazottja. Főpásztorunk szívből gratulált Miklós atyának pappá szenteléséhez és Isten gazdag segítségét kérte számára a most rá váró papi szolgálatban.

A szent liturgia végén Márk metropolita pátriárkai oklevelet nyújtott át Krank József parochusnak, sokéves odaadó egyházi szolgálatának elismeréseként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük