A Moszkvai Patriarkátus Kórusa Anatolij Gringyenko vezetésével magyarországi turnén

A régi zene kedvelőinek nagy örömére, 2018. december 15-19. között Magyarországon vendégszerepel a Moszkvai Patriarkátus Kórusa, a hagyományos ortodox egyházi zene világszerte elismert, egyik legautentikusabb tolmácsolója. A kórus fellép Miskolcon, Szegeden, Szombathelyen, Győrben és Budapesten. Műsorukban szerepel a 16-17. századi bizánci egyházzene, elhangzanak 19. századi nagy orosz szerzők Rachmaninov, Csajkovszkij és mások művei, valamint régi orosz népdalok feldolgozásai.

 A kórus Budapesten, 2018. december 19-én ad hangversenyt a Szent István Bazilikában, 20 órai kezdettel.

Az együttes szívesen látott, állandó vendége a rangos nyugati zenei fesztiváloknak, a New-York-i Lincoln Centerben is szerepeltek már, nagy sikerrel.

A kórust 1983-ban alapította Anatolij Gringyenko karmester, zenetörténész, teológus, viola da gamba szólista a Moszkva melletti Troice-Sergijeva Lavrában működő Teológiai Akadémia és Papnevelde hallgatóiból, azzal a céllal, hogy újra felfedezzék, és a közönséggel megismertessék a régi kéziratokban fellelhető, az évszázadokon át az ismeretlenség homályában rejtőző alkotásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük