Pünkösdi ünnep a miskolci Szentháromság Orthodox Templomban

330 éves a miskolci Szentháromság Orthodox Egyházközség

https://www.facebook.com/groups/503838706378609/?fref=ts

Kétszeresen ünnep a mai nap a számunkra. Egyházközségünk a mai pünkösdi ünnepen 330 éves, hiszen sok hittel élő ember imái által köszönthetjük egymást szeretetben ebben a csodálatos templomban.

Amikor Jézus vigasztalja az apostolokat azt mondja nekik: „ Én elmegyek de nem hagylak árván titeket. Kérni fogom az Atyát és más vígasztalót ad nektek: az Igazság Lelkét, aki mindörökké veletek marad.”

Az Igazság Lelke a legszentebb Szentelő Szentlélek.

Kedveseim! Ha a Mi Urunk Jézus Krisztus árván hagyta volna a világot, akkor éreznénk igazán az árvaságot, ha nem kérte volna az Atyát, hogy kiáradjon a világra  a Legszentebb Szentlélek. Minden ami áldás az egyházban az a Szentlélek kegyelme által lesz áldás. Pünkösdkor a templomba lépve látjuk, hogy ez az ünnep különbözik a többitől. Zöld növények díszítik a templomot, az életet jelképezve, a folytonosságot hirdetve. A Szentlélek élteti az egyházat  és az egyház ez által képes képviselni hitelesen ebben a világban az örök életet. Az örök életet, amire mindannyian vágyakozunk. Én bízom abban, hogy az Isten kegyelme által részünk lesz benne.

Szívből kívánom mindenkinek, hogy valóban ünnep legyen a mai nap számunkra. Valóban érezzük meg az ünnep szentségi jellegét és a Szentlélek kegyelme árassza el családunkat, védelmezzen mindannyiunkat. Amikor a templomból hazaérve úgy érzitek, hogy a templom légköre mögöttetek van, akkor kérjétek az Istent, hogy a Szentlélek kegyelme által a testetek váljon a Szentlélek templomává, úgy ahogyan a mi Urunk Jézus Krisztus tanította. „Nem tudjátok, hogy a testetek a Szentlélek temploma?”-mondotta. Magunkba kell fogadjuk azt, akit az Isten kiárasztott erre a világra.

Szívből kívánom, hogy mindenki vigye hírül az egyház születésnapjának örvendetes hírét és az örök életbe vetett hitünket a Legszentebb Szentlélek kegyelme által.

Így kívánok mindenkinek áldott ünneplést, Isten áldásával. Ámin

Krank József paróchus atya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük