Elhunyt Szegedi Sándor

Nemes türelemmel és töretlen hittel viselt, hosszan tartó betegség után, 68 éves korában, 2017. április 3-án megtért Teremtőjéhez Szegedi Sándor, egyházközségünk diakónusa, Szegedi Szabolcs István atya édesapja.

Azok a miskolci, nyíregyházi, tokaji, budapesti hívek, akik rendszeresen részt vettek a tokaji Szent Miklós templom címünnepein, könnyen felidézhetik az istentiszteletekről és a szeretetvendégségekről Sándor testvérünk alakját, aki az első pillanattól fogva készséggel, önzetlenül, nagy alázattal szolgálta a tokaji ortodox közösség, az ottani liturgikus élet újjászületésének ügyét – nem csak munkájával (neki köszönhető, hogy a templom sok-sok év után egy egyszerűségében is szép új ikonosztázionnal és más berendezési tárgyakkal gazdagodott) – , de jó szóval, kedves, közvetlen, mosolygós, ugyanakkor sohasem tolakodó lényének sok nemes cselekedetével. Mély keresztény meggyőződéséből és hitéből fakadt, hogy komolyan vette és megélte a Jézus Urunk által mondottakat: „ha valaki közületek első akar lenni, legyen mindenkinek a szolgája” (Mk 10,44).

A miskolci egyházközség papjai és hívei kifejezik őszinte részvétüket elhunyt Sándor testvérünk szerettei, családtagjai, hozzátartozói iránt. Emlékére a ma esti, 17 órakor kezdődő vecsernye után gyászszertartást végzünk.

Temetésére 2017. április 7-én, pénteken, 11 órai kezdettel kerül sor a bekecsi temetőben (3903 Bekecs, Honvéd u. 37-39.).

Örök legyen Sándor testvérünk emléke! Nyugodjék békében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük