Tyihon püspök atya miskolci szolgálata

December 5-én, Szent Miklós ünnepének estéjén Tyihon podolszki püspök, egyházmegyénk kormányzó főpásztora Miskolcra látogatott, hogy virrasztó istentiszteletet tartson a Szentháromság templomban.

A főpappal együtt szolgált Magyar István protoierej, Tatárka Kirill és Szvjatoszlav Bulah papok, valamint Vajna-Éliás István és Szegedi Szabolcs István diakónusok. Az istentiszteleten, amely magyar és egyházi szláv nyelven folyt, felváltva énekelt az egyházközség híveiből álló kórus, valamint a budapesti zarándoktestvérek csoportja. A szertartás befejeztével Krank József parochus atya köszöntötte a főpásztort, sok kegyelmet és gazdag áldást kívánva szolgálatára, majd Tyihon püspök atya fordult tanító beszéddel az egybegyűlt hívekhez. Szólt a keresztény hit erejéről, megőrzésének fontosságáról a mai világban, melyben éppen Szent Miklós püspök mutatott számunkra példát Krisztusnak szentelt életével.

Ezután az egyházközségbe járó gyermekek köszöntötték a püspököt, ő pedig, a magyar hagyományokat követve, minden gyermeket megajándékozott.

A látogatást a miskolci Magyar Ortodox Egyházi Múzeum gyűjteményének megtekintése és a papsággal és hívekkel közösen elfogyasztott ünnepi vacsora tette teljessé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük