Jótékonysági koncert a minorita templom javára

Kedves Testvéreink és Barátaink!

Tisztelettel felhívjuk figyelmüket arra a jótékonysági gálakoncertre, amelyet november 8-án, vasárnap este 8 órai kezdettel tartanak a Miskolci Nemzeti Színházban, ismert művészek részvételével a miskolci Nagyboldogasszony minorita templom javára.

„Bizonyára már sokan értesültek róla, hogy augusztus elején tűz ütött ki a miskolci Minorita templomban. A közel háromszáz éves műemlék épület egyik helyiségében a tűz valószínűleg az elavult elektromos rendszer hibája miatt keletkezett. A tűzfészket hamar lokalizálták a szakemberek, így égésből eredő kár csak az irodahelyiségben keletkezett. Elsőre úgy tűnt, hogy a baj nem olyan komoly, de hamarosan kiderült, hogy a sűrű, tapadós fekete korom a sekrestyén keresztül a templomtérbe jutva óriási károkat okozott. Beborította a szép barokk oltárt, szobrokat, freskókat, táblaképeket, üvegablakokat, szószéket, orgonát, falakat, aranyozásokat, a dúsan faragott és az értékes műemléki padokat a templom egész belső terében. Azóta Miskolc egyik ékessége nem látogatható.

Nyilvánvalóvá vált, hogy egyszerű takarítással a helyzetet nem lehet megoldani, szakemberek segítségére van szükség, hogy Isten háza újra betöltse funkcióját (…). Ehhez pedig óriási anyagi forrásra van szükség. Állami és önkormányzati segítséget már ígértek, de szükség van a miskolciak (hívők és nem hívők) összefogására is. Ezért rendeznek újabb zenés jótékonysági koncertet a Nemzeti Színházban, amelynek bevételét a templombelső rendbetételére fordítják.” (Az egri főegyházmegye honlapja nyomán)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük