Betegek Kenete egyházközségünkben

?????????????2015. április 3-án, pénteken este a nagyböjti olajkenet (betegek kenete) szentségének kiszolgáltatására gyűltek egybe a hívők a miskolci Szentháromság ortodox templomban. A szertartást Magyar Máriusz esperes atya, a budapesti román egyházközség parochusa vezette, Tatárka Kirill megbízott parochus és Szegedi Szabolcs István diakónus segédletével. A szertartáson több mint harminc hívő vett részt, akik Miskolcról, Kazincbarcikáról és Sátoraljaújhelyről érkeztek erre a jeles eseményre. A szentírási olvasmányok és imádságok három nyelven folytak: magyarul, egyházi szlávul és románul.

A szertartás végén a megbízott parochus köszönetet mondott Máriusz atyának a testvéri szeretetért, kiemelve ennek az emelkedett, testet-lelket gyógyító szertartásnak – amelyet az egyház évente egyszer végez az egész helyi közösségért – gazdag jelképiségét és erejét.

Máriusz atya válaszában megköszönte a meghívást, és az irgalmas szamaritánusról olvasott evangéliumi szakasz nyomán, kitért annak jelentőségére, hogy mennyire fontos szerepet játszhat az irgalmas, könyörületes szívű ember – akit őszinte szeretet és tenni akarás vezérel – felebarátja, embertársa üdvözülésében. Azok, akik komolyan veszik ezt a példabeszédet, és a hallottak szellemében cselekesznek, Krisztus munkatársaivá válnak az üdvözítés nagy, egyetemes művében. Befejezésképpen áldást és gazdag kegyelmet kívánt mindenki számára az elkövetkező Nagyhét és Húsvét megünnepléséhez.

A templomi szertartást, az asszonyok jóvoltából, agapé és testvéri együttlét követte a parochián.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük